Innovation i föreningslivet

Man har samlat på sig några årsringar på livets vandring. Mycket av det har kretsat kring att vara aktiv i olika klubbar och föreningar. Mestadels har det varit fotboll på sistone och den här bloggen kommer att kretsa mest kring lagidrott och ledning av klubbar som håller på med sådan idrott. En stor del av min erfarenhetsportfölj består också av ett utbrett intresse för innovationer. Tanken är att i den här bloggen kombinera de här två områdena. Det känns nämligen som att det förekommer mycket snack om innovationer i affärslivet men det är sämre med den varan inom föreningslivet.

Så var finns de där coola klubbarna och föreningarna som har hittat nya, spännande sätt att bedriva sin verksamhet? Var är de där föreningsmänniskorna som har hittat nya spår för sin verksamhet? Min egen kontext utgörs för tillfället av Grankulla IFK Fotboll rf, en fotbollsklubb med ca 600 juniorer. Vår klubb har samma utmaningar som alla andra med att få ihop medel till vår verksamhet. De traditionella sätten måste ersättas och med något annat än att begära mera pengar ur de idrottande föräldrarnas fickor.

Den här bloggen är mitt medel för att reflektera kring de här föreställningarna. Hur kan man förnya klubbverksamhet så att det hittas nya intäktsmodeller och alternativa sätt att lösa resursfrågor? Det känns nämligen som om det inte hänt så mycket på den här fronten under de senaste åren, men det behöver bli lite ändring på det. Åtminstone ska det göras ett seriöst försök till det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s