Även jurister kan inspirera föreningar

Lyssnade häromdagen på Marianne Saarikko Janson och hennes sommarprat för Radio Vega. Det handlar i stort om hennes resa från att jobba på advokatbyrå till att starta en egen juristbyrå tillsammans med sin man. Det finns många intressanta svängar men i den här specifika kontexten var det början som var mest givande. Hon jobbade till en början på advokatbyrå men var inte riktigt nöjd med hur branschen och byrån fungerade. Hon tyckte att det kunde göras på ett annat, mera humant sätt. Kort sagt ville hon bryta med branschens dominerande logik och hitta en annan fungerande, och bättre modell. Bättre både för de som jobbar inom branschen men också för kunderna.

Det är inte lätt att bryta en dominerande logik inom en bransch. Idrottsklubbar är inget undantag i det fallet. Det finns en ganska klar och rådande uppfattning om hur t ex fotbollsklubbar byggs och bedriver sin verksamhet. Fast även här behöver man hitta inspiration från olika källor till att komma fram med något nytt. Inte omöjligt att en del av den inspirationen kan tänkas komma från Fondia. Det finns t ex helt säkert en massa rutiner inom en idrottsklubb som kunde automatiseras och förenklas. Det finns säkerligen massvis med rutiner som har hängt med sedan urminnes tider och som aldrig har ifrågasatts riktigt på allvar. Det gäller bara att ta itu med dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s