Alla familjer har inte råd att samla in pengar

Många av de familjer som jag känner har tre barn. I många av de här familjerna utövas det idrotter. Barnen har kanske åtminstone en idrottsgren som de är involverad i. Därtill så förstås också alla de här i skola. Senast på femman blir det då dags att samla in pengar till lägerskolan. Det här som tillägg till alla andra insamlingar som pågår i de olika föreningar som barnen redan idrottar inom.

I den här artikeln framkommer det ganska bra vad en flerbarnsfamilj kan råka ut för. Det är inte ett helt okänt faktum att det kan förekomma många olika säljkampanjer under en och samma tidsperiod. Det kan gälla skolan eller flera föreningar som just då behöver pengar eftersom man är på väg på någon turnering. Det blir då aktuellt att antasta sitt personliga nätverk igen. Och här fungerar det vanligen bra med tjänster och gentjänster. Ifall du köper strumpor av oss så köper vi wc-papper av er.

En del föreningar kör med minimikvoter, vilket innebär att varje familj förväntas sälja ett visst antal produkter. Det som inte säljs får man sedan själv lösa in. I en familj med tre barn och många kampanjer på gång så kan det här bli dyrt för den enskilda familjen. Det här igen är en orsak till varför det är viktigt att föreningar försöker komma bort från det här med att sälja produkter för att tjäna pengar. Det är ändå i slutändan familjen själv som hamnar ut med en del av de här pengarna. Lika bra kunde man då betala direkt och inte utsätta sig för stressen att behöva sälja ett visst antal. Det är vettigare att satsa på andra alternativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s